Portfolio - Royal Sportmanagement


Websitehttp://www.royalsportmanagement.com
Opgeleverd28-06-2008
Gebruikte TechniekenPHP, MySQL, CSS, xHTML, Flash, XML

In opdracht van Theo de Rooij heeft Redfish Webservices een website ontwikkeld voor zijn nieuwe bedrijf. De website zoals deze momenteel online staat is in 2 fases uitgewerkt.

Fase 1
In fase 1 is er een ontwerp gemaakt voor de website, gebaseerd op een huisstijl ontwikkeld door een derde partij.

Voor de functionaliteit is het CMS van Redfish Webservices toegevoegd. Een belangrijke eis was meertaligheid. Dit was eenvoudig met het CMS op te lossen. Alle teksten en nieuwsberichten zijn meertalig aan te passen en toe te voegen via een overzichtelijke en makkelijk te gebruiken beheeromgeving.

Het CMS is uitgebreid met een RSSfeed reader. Op deze manier zijn er voor de bezoeker iedere dag nieuwe headlines en korte berichten te lezen, zonder dat er handmatige handelingen uitgevoerd hoeven te worden.

Fase 2
Nadat de eerste fase voltooid was, is er een tweede fase gestart om de indexatie binnen zoekmachines, zoals Google, te verbeteren. Hiervoor zijn een sitemap en een linkpartner module ontwikkeld.

De sitemap module geeft de bezoeker een overzicht van alle pagina’s op de website. Voor de zoekmachines wordt er een XML variant gegenereerd als de file door de zoekmachine wordt aangeroepen.

Middels het linkpartner gedeelte kunnen links naar andere websites worden toegevoegd met een aparte omschrijving. Een netwerk van link kan de waarde van de website verbeteren.

Royal Sportmanagement is de naam van de organisatie waaronder Theo de Rooij zijn huidige activiteiten omtrent sport en sponsorring aanbiedt. Theo de Rooij heeft bijna 30 jaar ervaring in de internationale wielersport als profrenner, ploegleider en directeur van de Rabobank wielerploeg.