Afbeelding van een serverruimte

Wist u dat...

73% van de voltooide projecten ook door Redfish Webservices gehost wordt

Domeincheck

Controleer de beschikbaarheid van uw domein

Domein.xyz
 

Mailserver problemen


Wellicht heeft u gemerkt dat er afgelopen dagen enkele problemen geweest zijn met de mailserver.

De problemen deden zich alleen voor bij het verzenden van email via de PHP functie mail(). Dit betekend dat het gewone email verkeer geen hinder ondervond, maar webformulieren en dergelijke wel.

Het probleem is een bug in Exim, onze mailserver software, in combinatie met TLS verificatie op een remote server. Kortweg komt het erop neer dat in een deel van de gevallen waar dit voor nodig is, de mailserver op de achtergrond crashte waardoor de email in de wachtrij bleef staan als 'bevroren' mail.

Het regelmatig handmatig legen van de queue zorgde ervoor dat de mail alsnog wel werd afgeleverd, maar soms met enkele uren vertraging. Intussen kon het zijn dat er een foutmelding verstuurd werd met een 550 error code.

Nu is de bug in Exim helaas nog niet opgelost, echter hebben we wel een oplossing gevonden die ervoor zorgt dat uw mail alsnog goed verwerkt zal worden vanaf nu. De mail die door PHP verstuurd wordt zal niet meer direct naar Exim gaan, maar in de mailqueue geplaatst worden. De queue wordt nu iedere 5 minuten verwerkt, waardoor uw mail zonder fouten wordt afgeleverd met een gemiddelde tijd van 2,5 minuut.

Wij hopen u hiermee een goed beeld te hebben gegeven van het probleem. Mocht u alsnog vragen hebben kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


Ga terug naar de overzichtspagina