Afbeelding van een serverruimte

Wist u dat...

73% van de voltooide projecten ook door Redfish Webservices gehost wordt

Domeincheck

Controleer de beschikbaarheid van uw domein

Domein.xyz
 

Geplande verhuizing vrijdagnacht 20 april 2007


Zoals u wellicht gemerkt zult hebben, was onze server gister avond tussen na 18.00 ca. een uur niet bereikbaar.

Dit was de 2e keer in een week dat hetzelfde probleem zich voordeed. Na intensief onderzoek, bleek dat de problemen werden veroorzaakt doordat Apache op deze server niet meer dan 1024 files tegelijk kan openen.

Omdat voor ieder domein én subdomein een configuratie geopend wordt en onder normale omstandigheden 3 log bestanden (access log, error log en gebruik van bandwidth), bleek de limiet bereikt te zijn waardoor Apache crashte op een overflow.

Om het probleem voorlopig op te lossen hebben we nu alleen nog de access log aanstaan. Hieruit maakt Webalizer wel het juiste gebruik op, maar DirectAdmin zal het dataverkeer nu niet meer meten.

Daar we in het verleden op deze installatie al problemen hadden met de email, die nu ook via een tussen oplossing werkt, hebben we al een nieuwe webserver klaar staan. Alle accounts van onze server zullen worden over gezet om een eind te maken aan de voortdurende problemen op deze server.

Omdat de server niet in Easynet maar in Schuberg Philis in het Leaseweb netwerk hangt, zullen de IP?s moeten wijzigen. Dit brengt enige downtime met zich mee. Dit kan per site verschillen tussen 1 minuut en 3 uur.

Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken, zal het verhuizen aanstaande vrijdag (20 april) aan het begin van de nacht plaats vinden. Na de verhuizing zullen we controleren of de site bereikbaar is. Mochten er problemen na de verhuizing, neem dan contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier op de site of door een e-mail te sturen.

Uiteraard is op de nieuwe server ook Installatron beschikbaar, en beschikt de server over hardware RAID1, 4Gb RAM en een krachtigere CPU dan de huidge server.

Mocht u nog vragen hebben, vernemen wij dat graag.


Ga terug naar de overzichtspagina